INAPOI

Care este legislația anvelopelor de iarnă în străinătate?

În România, anvelopele de iarna sunt obligatorii. Dar sunteți sigur că sunteți la curent cu reglementările din Europa pentru următoarea călătorie la schi?

Legislația anvelopelor de iarnă în Germania

În Germania, legea privind anvelopele de iarnă s-a schimbat în 2010. Este obligatoriu să se monteze anvelope de iarnă pe drumurile acoperite de zăpadă sau gheață. În general, perioada cuprinsă între octombrie și Paște, dar vă rugăm să verificați legislația specifică regiunii înainte de călătorie. Vă rugăm să rețineți că atunci când întâlniți semnul specific de lanț de zăpadă pe drum, este obligatorie montarea lanțurilor antiderapante pentru vehicule. În cazul în care nu respectați aceste reguli, ați putea fi amendat, iar nivelul de asigurare ar putea fi redus cu 30%.

Legislația anvelopelor de iarnă în Elveția

În Elveția, anvelopele de iarna nu sunt obligatorii. Cu toate acestea, în perioada dintre octombrie și Paștele, este foarte recomandat conducătorilor auto să monteze anvelope de iarnă. În cazul în care nu reușesc să facă acest lucru și au un accident, compania de asigurări ar putea să nu acopere prejudiciul în totalitate și chiar să ia măsuri împotriva clientului pentru neglijență. De asemenea, dacă vedeți semnul pentru lanțurile de zăpadă pe drum, aceasta înseamnă că lanțurile de zăpadă sunt obligatorii în timpul lunilor de vreme rece.

Legislația anvelopelor de iarnă în Italia

În Italia, utilizarea anvelopelor pentru zăpadă și a lanțurilor este reglementată de municipalități, provincii, regiuni sau companii de autostrăzi. Perioada de utilizare se întinde între 15 noiembrie și 15 aprilie. În unele zone, puteți, de asemenea, întâlni, semnele de circulație care indică faptul că ar trebui să montați lanțuri de zăpadă pe vehicul. În astfel de cazuri, lanțurile antiderapante devin obligatorii și sunt o alternativă la anvelopele de zăpadă.

Un ultim sfat pentru călătorie

Dacă închiriați o mașina în străinătate, sa nu presupuneți că acestea vor fi echipate cu anvelope de iarnă în mod automat. De multe ori trebuie să cereți ca anvelopele de iarnă să fie montate și acest lucru va veni la un cost suplimentar.

VEDEȚI MAI MULTE SFATURI

Ponturile noastre cu privire la anvelopele de iarnă

De câte anvelope de iarnă am nevoie?
De câte anvelope de iarnă am nevoie?

Mulți oameni se întreabă dacă într-adevăr au nevoie să monteze 2 sau 4 anvelope de iarnă pe mașina lor. Cititi mai jos motivele pentru care, în ciuda conceptiilor populare greșite, este mai bine să se monteze toate cele patru roți.

Citiți mai mult
Care este legislația anvelopelor de iarnă în România?
Care este legislația anvelopelor de iarnă în România?

În Europa, fiecare țară are cerințe legale specifice în ceea ce privește utilizarea anvelopelor de iarnă. Anvelopele de iarnă nu sunt necesare în mod legal în Regatul Unit.

Citiți mai mult

Mai multe sfaturi și videoclipuri

Ponturi pentru a vă echipa autovehiculul și a conduce pe timp de iarnă
Toate sfaturile noastre cu privire la iarnă
Ponturi pentru o mai bună folosire a anvelopelor de iarnă
Totul despre anvelopele de iarnă
Iarna mea cu Michelin Fiți în siguranță iarna

GĂSEȘTE ANVELOPA MICHELIN POTRIVITĂ PENTRU MAȘINA MEA

REVENIRE

Site optimizat pentru mobil.

OK Comutati la versiunea desktop