INAPOI

De câte anvelope de iarnă am nevoie?

Mulți oameni se întreabă dacă într-adevăr au nevoie sa monteze 2 sau 4 anvelope de iarna pe mașina lor. Citiți mai jos motivele pentru care, spre deosebire de concepțiile populare greșite, este mai bine să montați cele patru roți.

Siguranța pe primul loc

Dacă decideți să montați anvelope de iarnă pe mașina dvs., ar trebui să știți că este foarte recomandat să optați pentru un set de patru roti. Într-adevăr, prin montarea a două seturi diferite pe fața și spatele mașinii dvs., sporiți riscul de a pierde stabilitatea și echilibrul vehiculului dvs. Va spori, de asemenea, uzura tuturor anvelopelor. Așadar, prin montarea tuturor roților, vă puteți de fapt investi banii mai înțelept pe termen lung…

Care sunt riscurile montării a două anvelope de iarnă pe partea din față?

Dacă nu rulați decât cu două anvelope de iarnă pe partea din față, înseamnă că partea din spate a mașinii dumneavoastră rămâne vulnerabilă la condițiile de îngheț/umede. Acest lucru va avea, în general, ca rezultat derapajul pe spate, care poate fi greu de controlat atunci când nu prea aveți experiență. Creșteți riscul de a roti vehiculul la accelerare (autoturisme cu tracțiune spate) sau la întoarcere (pentru mașinile cu tracțiune pe față sau pe spate).

Care sunt riscurile montării a două anvelope de iarnă pe partea din spate?

Dacă nu rulați decât cu două anvelope de iarnă pe partea din spate, veți experimenta același dezechilibru între roți și se poate ajunge la pierderea controlului autoturismului și veți pierde probabil manevrabilitatea – ceea ce înseamnă că autoturismul dvs. se va mișca în continuare, în ciuda eforturilor dvs. de a o conduce undeva.

Un ultim sfat pentru călătorie

Înainte de a porni la drum pentru o călătorie în condiții de vreme rece, verificați rapoartele privind condițiile de drum. Aceasta vă va ajuta să luați decizii de condus și să evitați situațiile periculoase.

VEDEȚI MAI MULTE SFATURI

Ponturile experților noștri cu privire la anvelopele de iarnă

Ce presiune să puneți în anvelopele de iarnă?
Ce presiune să puneți în anvelopele de iarnă?

Presiunea anvelopelor este o componentă foarte importantă a siguranței unei mașini. Citiţi mai departe pentru a descoperi cum să setați presiunea corectă pentru anvelopele de iarnă.

Citiți mai mult
Cum să verificați uzura anvelopelor de iarnă?
Cum să verificați uzura anvelopelor de iarnă?

Este important să se verifice adesea uzura anvelopelor pentru a asigura siguranța autovehiculului. Iată câteva răspunsuri la întrebări pe care le-ați putea avea asupra acestui subiect.

Citiți mai mult

Mai multe sfaturi și videoclipuri

Ponturi pentru a vă echipa autovehiculul și a conduce pe timp de iarnă
Toate sfaturile noastre cu privire la iarnă
Ponturi pentru o mai bună folosire a anvelopelor de iarnă
Totul despre anvelopele de iarnă
Iarna mea cu Michelin Fiți în siguranță iarna

GĂSEȘTE ANVELOPA MICHELIN POTRIVITĂ PENTRU MAȘINA MEA

REVENIRE

Site optimizat pentru mobil.

OK Comutati la versiunea desktop