placeholder-image

GHID DE INTRETINERE

CATEGORII DESCOPERITI & TRIMITETI

Cum verificati nivelul de uzura a anvelopei

Cum verificati nivelul de uzura a anvelopei

De ce MICHELIN? Banda de rulare este singura parte a anvelopei care asigura aderenta la sosea. Inaltimea profilului este esentiala pentru siguranta vehiculului dumneavoastra. Adancimea profilului reflecta starea anvelopei. Rularea cu o anvelopa uzata creste riscul de explozie, de acvaplanare si scade capacitatea de deplasare in conditii de iarna. O inaltime mica a profilului in timpul iernii reduce drastic aderenta si controlul vehiculului. Conducatorii vehiculelor dotate cu anvelope a caror inaltime a profilului este mai mica decat limita legala risca sanctiuni contraventionale.

Etapa 1 – Analizarea benzii de rulare

Prima etapa pentru verificarea inaltimii profilului consta in obtinerea unui unghi adecvat de analizare a anvelopelor fata.

- Opriti vehiculul pe o suprafata plana si fara denivelari.
- Trageti frana de mana.
- Intoarceti volanul la 45°, la dreapta sau la stanga, pentru a avea o vedere buna asupra anvelopelor inainte de a le verifica.


Este mai dificil pentru anvelopele din spate, dar acestea pot fi inspectate vizual.

Etapa 2 - Verificarea profilului

Puteti verifica apoi adancimea profilului si starea anvelopei. Nu va bazati doar pe estimarile dumneavoastra: masurati adancimea profilului cu ajutorul unui instrument masurare adancime. Acesta este usor de utilizat, operatiunea durand doar cateva minute.

Anvelopele trebuie sa prezinte o inaltime a profilului de cel putin 1,6 mm pe toata circumferinta si pe o banda centrala formata din trei sferturi din latimea anvelopei. Verificati intotdeauna adancimea profilului in diferite locuri. Toate anvelopele au indicatori de uzura in canelurile principale. Atunci cand nivelul de uzura a profilului ajunge la acelasi nivel cu indicatorul de uzura, anvelopa a atins limita legala si trebuie inlocuita. Nu ezitati sa solicitati informatii de la specialistul in anvelope.

GASESTE ANVELOPA POTRIVITĂ

REVENIRE

Site optimizat pentru mobil.

OK Comutati la versiunea desktop