placeholder-image

GHID DE CUMPARARE

CATEGORII DESCOPERITI & TRIMITETI

Ati auzit the legislatia anvelopelor de iarna?

Legislatia anvelopelor de iarna

Nu te lasa prins de temperaturile scazute si zapada. Pregateste-te pentru conditiile de iarna cu anvelopele de iarna sau cu anvelopele pentru orice tip de vreme, care sunt primele anvelope de vara omologata si pentru iarna

Sunt trei tipuri de anvelope mentionate in acest articol, care pot fi folosite pentru aproape toate conditiile de iarna: anvelope de iarna, anvelope pentru orice tip de vreme si anvelope all season. Cum si cand folosim aceste anvelope? Anvelopele de iarna sunt potrivite pentru aderenta pe drumuri inghetate si temperaturi sub 7C. Urmatoarele sunt anvelopele pentru orice tip de vreme ca MICHELIN CrossClimate, care este prima anvelopa de vara cu certificare de iarna. Aceasta categorie de anvelope este una noua cu urmatoarele caracteristici: aderenta impresionanta , o franare pe suprafete uscate si pe suprafete umede fara compromisuri de performanta , longevitate si economie de carburant. Anvelopele all season , pe de alta parte, sunt compromisul intre anvelopele de iarna si cele de vara.

Condusul pe timp de iarna poate fi destul de dificil: ploaia, frigul, zapada, gheata fac drumurile sa fie alunecoase. Pregateste-ti masina pentru calatoriile in conditii de iarna cu anvelope de iarna Michelin sau cu anvelopele pentru orice tip de vreme MICHELIN CrossClimate. Nu e vorba doar de bun simt, este, de asemenea,vorba de respectarea legii in unele tari europene.

Avand in vedere sezonul sarbatorilor care se apropie si cu multe alte lucruri pe cap, schimbarea anvelopelor de vara cu unele de iarna sau cu unele pentru orice tip de vreme poate sa nu fie in topul prioritatilor tale. Trebuie totusi sa le schimbi inainte sa te prinda nepregatit vremea rea. Nu astepta pana la aparitia conditiilor de iarna ca sa-ti schimbi anvelopele.

In anumite tari europene care se confrunta cu o iarna mai grea, anvelopele de iarna sunt obligatorii prin lege. In tarile in care anvelopele de iarna nu sunt cerute prin lege, ar trebui sa-ti pregatesti totusi autoturimul pentru temperaturi scazute, lapovita, zapada si gheata. Pentru ca drumurile in conditii de iarna sunt mai periculoase decat in conditii de vara, sa-ti montezi anvelope de iarna sau anvelope pentru orice tip de vreme sunt optiunile cele mai bune. Aceste anvelope au o aderenta si o manevrabilitate mai buna si reduc distanta de franare pe drumuri alunecoase.

Sa te echipezi cu anvelope de iarna sau anvelope pentru orice tip de vreme este cea mai buna optiune pentru ca aceste anvelope au o aderenta si o manevrabilitate mult mai buna si reduc distanta de franare pe drumuri alunecoase. It recomandam sa-ti echipezi masina cu patru anvelope pentru orice tip de vreme. Nu uita ca franarea se face cu toate cele 4 roti. Folosind tipuri diferite de anvelope pe acelasi vehicul poate duce la dezechilibre si scade manevrabilitatea masinii in conditii de vreme rea. Din acest motiv iti recomandam sa-ti echipezi masina cu patru anvelope Michelin si cu o roata de rezerva in portbagaj, tot Michelin.

Daca esti pregatit ai putea chiar sa te bucuri de condusul pe timp de iarna. Anvelopele de iarna Michelin Alpin sunt o alegere buna in tarile in care este obligatoriu sa ai anvelope de iarna. MICHELIN CrossClimate este o anvelopa de vara cu certificare de iarna, care poate fi folosita in conditii de iarna. De fapt, legislatia anvelopelor de iarna din unele tari europene permite folosirea anvelopelor de iarna si anvelopelor all season, dar in caz de conditii de iarna extreme ( zona montana, gheata si zapada), Michelin recomanda echiparea masinii cu anvelope de iarna

Ca sa gasesti cea mai potrivita anvelopa de iarna pentru masina ta, va recomandam sa folositi selectorul de anvelope Michelin.

Cum recunosti o anvelopa de iarna.

Anvelopele de iarna sunt obligatorii in unele tari europene care trec printr-o iarna grrea pe o perioada mai lunga de timp, in mod constant. Este nevoie de o adancime a anvelopei de iarna la nivelul minim de 3 mm (mai nou, in unele tari chiar la 4 mm).Pe partea laterala a anvelopa de iarna trebuie sa fie un marcaj M+S ( in unele tari este obligatoriu sa folosesti iarna anvelope cu unul dintre marcajele : 'M&S', 'MS', 'M.S', 'M+S', 'M-s' sau 'Mud and Snow’). Marcajul 3 varfuri muntoase/fulg de nea este unul aditional care se gaseste pe anvelopele M+S si care arata ca anvelopa este facuta sa reziste la conditii severe de iarna si zapada.
Andora
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Andora.
Obligatie lanturi de zapada Semnele rutiere, din Andora, indica pe ce portiuni de drum lanturile de zapada sunt obligatorii. Asa ca daca calatoresti in Andora este necesar sa aduci si lanturile de zapda
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Austria
Anvelope pentru conditiile de iarna Daca planuiesti sa calatoresti in Austria in perioada 1 noiembrie-15 aprilie, iar drumurile sunt acoperite cu zapada sau/si gheata, folosirea anvelopelor de iarna este obligatorie. Anvelopele trebuie sa aiba o adancime minima a benzii de rulare de 4 mm.
Obligatie lanturi de zapada Semnele rutiere, din Austria, indica pe ce portiuni de drum lanturile de zapada sunt obligatorii. Cand drumurile sunt complet acoperite cu zapada si/sau gheata si suprafata asfaltului nu v-a fi afectata, lanturile de zapada
Anvelopele Michelin potrivite ICE NORTH, ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN LA2, AGILIS X-ICE NORTH, AGILIS ALPIN
Belgia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Belgia.
Obligatie lanturi de zapada Lanturile de zapada nu sunt obligatorii in Belgia, dar este permisa folosirea lor daca este zapada sau gheata care acopera drumurile.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Bulgaria
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Bulgaria.
Obligatie lanturi de zapada Daca calatoresti in Bulgaria, in perioada 1 noiembrie - 31 martie, urmareste semnalizarea rutiera care iti arata portiunile de drum pe care acestea sunt obligatorii.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Cipru
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Cipru.
Obligatie lanturi de zapada Neaplicabil.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Cehia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt obligatorii in mod obisnuit in Cehia. Daca totusi planuiti sa calatoriti in perioada 1 noiembrie- 1 aprilie este obligatoriu sa folositi anvelope de iarna pe drumurile marcate rutier in acest sens.
Obligatie lanturi de zapada In Cehia, semnele rutiere indica drumurile pe care este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada. Asa ca trebuie sa ai la tine lanturi de zapada cand calatoresti in Cehia.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Danemarca
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Danemarca.
Obligatie lanturi de zapada Folosirea lanturilor de zapada este permisa in Danemarca.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Estonia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna sunt obligatorii prin lege in Estonia, in perioada 1 decembrie- 1 martie. Conditiile meteo extreme pot prelungii aceste termene in care anvelopele de iarna sunt obligatorii.
Obligatie lanturi de zapada Lanturile de zapada nu sunt obligatorii , dar se pot folosii in Estonia.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN PA4, X-ICE 3, ALPIN A4, PRIMACY ALPIN, X-ICE NORTH, LATITUDE ALPIN LA2, LATITUDE ALPIN HP, LATITUDE X-ICE, LATITUDE X-ICE NORTH, AGILIS ALPIN, AGILIS X-ICE NORTH
Finlanda
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna sunt obligatorii prin lege in Finlanda, in perioada 1 decembrie- 31 martie.
Obligatie lanturi de zapada Lanturile de zapada nu sunt obligatorii , dar se pot folosii in Finlanda.
Anvelopele Michelin potrivite X-ICE NORTH, X-ICE, LATITUDE X-ICE NORTH 2+, LATITUDE X-ICE NORTH, LATITUDE X-ICE, AGILIS X-ICE NORTH,
Franta
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Franta.
Obligatie lanturi de zapada In Franta, semnele rutiere indica drumurile pe care este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada. Asa ca trebuie sa ai la tine lanturi de zapada cand calatoresti in Franta.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Germania
Anvelope pentru conditiile de iarna Folosirea anvelopelor de iarna pe drumuri acoperite cu zapada sau gheata este obligatorie in Germania. Nerespectarea acestei obligatii duce la primirea unei amezi care poate sa creasca in cazul in care produceti un accident. In plus, nivelul de asigurare scade cu pana la 30% .
Obligatie lanturi de zapada In Germania este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada. Asa ca trebuie sa ai la tine lanturi de zapada cand calatoresti in Germania.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5 PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN LA2, AGILIS ALPIN
Grecia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Grecia.
Obligatie lanturi de zapada Neaplicabil.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Ungaria
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Ungaria.
Obligatie lanturi de zapada In Ungaria este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada, prin lege. Daca nu-ti echipezi masina cu lanturi de zapada nu poti sa conduci in Ungaria.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Islanda
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna sunt obligatorii, prin lege, in Islanda, in perioada 1 noiembrie- 14 aprilie.
Obligatie lanturi de zapada Neaplicabil.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN, PILOT ALPIN, X-ICE NORTH, X-ICE, LATITUDE ALPIN, LATITUDE ALPIN HP, LATITUDE X-ICE NORTH2, AGILIS ALPIN, AGILIS X-ICE NORTH
Irlanda
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Irlanda.
Obligatie lanturi de zapada Folosirea lanturilor de zapada nu este obligatorie dar este permisa in Irlanda.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Italia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt obligatorii, prin lege in Italia, dar sunt recomandate. Totusi in unele regiuni ale Italiei exista semne rutiere care indica drumuri pe care sunt obligatorii anvelopele de iarna sau lanturi de zapada. In zona Val d'Aosta toate vehiculele trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna si lanturi de zapada intre 15 octombrie si 15 aprilie.
Obligatie lanturi de zapada In Italia, semnele rutiere indica drumurile pe care este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada. Asa ca trebuie sa ai la tine lanturi de zapada cand calatoresti in Italia.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Letonia
Anvelope pentru conditiile de iarna Intre 1 decembrie si 1 martie echiparea cu anvelope de iarna a vehiculelor sub 3,5 tone este obligatorie, prin lege, in Letonia.
Obligatie lanturi de zapada Folosirea lanturilor de zapada nu este obligatorie dar este permisa in Letonia.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, X-ICEX13, PILOT ALPIN PA4, ALPIN A4, PRIMACY ALPIN, X-ICE NORTH, LATITUDE NORTH LA2, LATITUDE ALPIN HP, LATITUDE X-ICE, LATITUDE X-ICE NORTH, AGILIS ALPIN, AGILIS X-ICE NORTH
Liechtenstein
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Liechtenstein.
Obligatie lanturi de zapada Folosirea lanturilor de zapada nu este obligatorie dar este permisa in Liechtenstein.
Anvelopele Michelin potrivite ICE NORTH, ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN LA2, AGILIS X-ICE NORTH, AGILIS ALPIN
Lituania
Anvelope pentru conditiile de iarna Intre 10 noiembrie si 1 aprilie echiparea vehiculelor cu anvelope de iarna este obligatorie, prin lege, in Lituania.
Obligatie lanturi de zapada Folosirea lanturilor de zapada nu este obligatorie dar este permisa in Lituania.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, X-ICEX13, PILOT ALPIN PA4, ALPIN A4, PRIMACY ALPIN, X-ICE NORTH, LATITUDE NORTH LA2, LATITUDE ALPIN HP, LATITUDE X-ICE, LATITUDE X-ICE NORTH, AGILIS ALPIN, AGILIS X-ICE NORTH
Luxemburg
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Luxemburg.
Obligatie lanturi de zapada Folosirea lanturilor de zapada nu este obligatorie in Luxemburg.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Olanda
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Olanda.
Obligatie lanturi de zapada Folosirea lanturilor de zapada nu este obligatorie dar este permisa pe drumurile cu zapada si gheata, in Olanda.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Norvegia
Anvelope pentru conditiile de iarna Soferii sunt raspunzatori pentru echiparea corecta a vehiculului in conditii de iarna. Desi nu este stipulat prin lege, este recomandat sa folosesti anvelope de iarna sau anvelope cu tinte pe drumurile din Norvegia. Este interzis sa calatoresti cu anvelope cu tinte sau cu lanturi de zapada in perioada dintre prima zi de luni de dupa a doua zi de Pasti pana in 31 octombrie in zone de sud si centru din Norvegia. In regiunile Nordland, Troms si Finnmark anvelopele cu tinte si lanturile de zapada sunt interzise intre 1 mai si 15 octombrie. Toate masinile inchiriate de la Europcar in Norvegia sunt echipate cu anvelope de iarna. Acest serviciu este acoperit de un cost aditional, "cost de iarna" , care este tot timpul inclus in pretul inchirierii pentru perioada 1 noiembrie-15 aprilie.
Obligatie lanturi de zapada Folosirea lanturilor de zapada nu este obligatorie dar este permisa in Norvegia.
Anvelopele Michelin potrivite X-ICE, X-ICE NORTH, ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, LATITUDE X-ICE, LATITUDE X-ICE NORTH 2+, LATITUDE XICE NORTH, LATITUDE ALPIN, AGILIS X-ICE NORTH, AGILIS ALPIN
Polonia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Polonia.
Obligatie lanturi de zapada Neaplicabil.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Potugalia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Portugalia.
Obligatie lanturi de zapada In Portugalia, semnele rutiere indica drumurile pe care este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada. Asa ca trebuie sa ai la tine lanturi de zapada cand calatoresti in Portugalia.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Romania
Anvelope pentru conditiile de iarna Daca planuiesti sa calatoresti in Romania in perioada 1 noiembrie-31 martie, iar drumurile sunt acoperite cu zapada sau/si gheata, folosirea anvelopelor de iarna este obligatorie, prin lege.
Obligatie lanturi de zapada In Romania, semnele rutiere indica drumurile pe care este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada. Asa ca trebuie sa ai la tine lanturi de zapada cand calatoresti in Romania.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Serbia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna sunt obligatorii prin lege in Serbia, in perioada iernii.
Obligatie lanturi de zapada In Serbia este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Slovacia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Slovacia.
Obligatie lanturi de zapada Neaplicabil.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Slovenia
Anvelope pentru conditiile de iarna Daca planuiesti sa calatoresti in Slovenia in perioada 15 noiembrie-15 martie, folosirea anvelopelor de iarna si/sau a lanturilor de zapada este obligatorie , prin lege. Anvelopele trebuie sa aiba o adancime minima a benzii de rulare de 4 mm.
Obligatie lanturi de zapada In Slovenia, semnele rutiere indica drumurile pe care este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada. Asa ca trebuie sa ai la tine lanturi de zapada cand calatoresti in Slovenia.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Spania
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Spania.
Obligatie lanturi de zapada In Spania, semnele rutiere indica drumurile pe care este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada. Asa ca trebuie sa ai la tine lanturi de zapada cand calatoresti in Spania.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN
Elvetia
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Elvetia.
Obligatie lanturi de zapada In Elvetia, semnele rutiere indica drumurile pe care este obligatorie utilizarea lanturilor de zapada. Asa ca trebuie sa ai la tine lanturi de zapada cand calatoresti in Elvetia.
Anvelopele Michelin potrivite ICE NORTH, ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN LA2, AGILIS X-ICE NORTH, AGILIS ALPIN
Suedia
Anvelope pentru conditiile de iarna Daca planuiesti sa calatoresti in Suedia in perioada 1 decembrie-31 martie, folosirea anvelopelor de iarna este obligatorie, si trebuie sa contina unul dintre marcajele: M&S', 'MS', 'M.S', 'M+S', 'M-s' sau 'Mud and Snow'. Anvelopele trebuie sa aiba o adancime minima a benzii de rulare de 3 mm.
Obligatie lanturi de zapada Neaplicabil.
Anvelopele Michelin potrivite X-ICE NORTH, X-ICE, ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, LATITUDE X-ICE NORTH 2+, LATITUDE X-ICE NORTH, LATITUDE X-ICE, LATITUDE ALPIN, AGILIS X-ICE NORTH, AGILIS ALPIN
Marea Britanie
Anvelope pentru conditiile de iarna Anvelopele de iarna nu sunt impuse prin lege in Marea Britanie.
Obligatie lanturi de zapada Folosirea lanturilor de zapada nu este obligatorie dar este permisa in Marea Britanie.
Anvelopele Michelin potrivite ALPIN5, PILOT ALPIN, ALPIN, CROSSCLIMATE, LATITUDE ALPIN, AGILIS ALPIN

GASESTE ANVELOPA POTRIVITĂ

REVENIRE

Site optimizat pentru mobil.

OK Comutati la versiunea desktop