placeholder-image

GHID DE CUMPARARE

CATEGORII DESCOPERITI & TRIMITETI

Ce anvelope sunt potrivite iarna?

Ce anvelope sunt potrivite iarna?

Iernile nu par sa devina mai blande si, probabil ca pana acum, ati ramas cel putin o data inzapezit. Este momentul deci sa va ganditi sa va echipati masina cu anvelope de iarna, dar care sunt factorii pe care ar trebui sa ii aveti in vedere?

Distanta de franare redusa cu pana la 24 m

Pentru anvelope, iarna incepe inainte ca temperatura din termometre sa scada sub zero. La temperaturi reduse, performantele anvelopelor de vara, comparativ cu performantele anvelopelor de iarna, au de suferit. Diferentele pot fi impresionante: o masina echipata cu anvelope de vara care se deplaseaza cu 50km/ora1 pe zapada are nevoie de 48 m pentru a se putea opri - cu 24 m mai mult comparativ cu o masina echipata cu anvelope de iarna.

Una dintre diferentele majore dintre anvelopele de vara si cele de iarna consta in compusii de cauciuc folositi. Un bun exemplu in acest sens il reprezinta compusul special de cauciuc folosit la noua anvelopa Alpin fabricata de MICHELIN, care asigura cresterea aderentei si optimizarea capacitatii de franare pe suprafete umede si acoperite cu gheata.

Deoarece frecarea cu solul scade in timpul iernii, profilul benzii de rulare joaca un rol foarte important. Anvelopele de iarna au o suprafata de contact cu solul mai mare si mai uniforma, care permite trecerea progresiva de la un bloc de profil la altul, astfel incat aderenta sa poata creste. Fiecare anvelopa din aceasta noua generatie dispune de 71 de profiluri concepute astfel incat sa impiedice acumularea de zapada, noroi sau apa. Acestea creeaza un efect de senila pe suprafetele alunecoase, care sporeste manevrabilitatea masinii, permitandu-va sa franati atunci cand este necesar.

Anvelope de iarna pentru deplasare in conditii de siguranta

Anvelopele de iarna sunt doar pentru zapada? Sunt ele potrivite pentru iernile din Europa? In timpul iernii, temperaturile pot scadea sub zero, iar drumurile pot fi uscate, dar si acoperite cu apa, gheata sau zapada.

Adevarul este ca anvelopele de iarna se comporta mai bine in toate aceste conditii, astfel incat ar trebui sa va ganditi sa va schimbati anvelopele atunci cand se instaleaza anotimpul rece. Investiti inteligent si alegeti o marca de anvelope care ofera un randament kilometric superior si o distanta de franare redusa.

Sfatuiti-va cu un specialist care sa va recomande anvelopele de iarna potrivite masinii si nevoilor dvs.

1Distanţa de frânare pe zăpadă de la 50 la 0 km/oră. Test realizat în 2007 de „Test World", un organism independent, in Ivalo, Finlanda, cu anvelope 195/65 R 15.

Informaţii oferite de MICHELIN

GASESTE ANVELOPA POTRIVITĂ

REVENIRE

Site optimizat pentru mobil.

OK Comutati la versiunea desktop